Ontwerp Klimaatakkoord: Is Den Haag de weg kwijt?

Volgens mij zijn ze in Den Haag nu echt helemaal los van alle realiteitszin… Om wereldwijd wel 0.0003% (!) CO2-reductie te realiseren jagen ze iedereen in dit land op torenhoge kosten (vooral eigen woningbezitters). Kosten die veel mensen echt niet op kunnen brengen. Dat we iets (liefst minimaal in EU-verband) moeten doen, daar is iedereen het wel over eens. Maar al die maatregelen die ze nu willen om binnen dit korte tijdsbestek de CO2 te halveren? Waanzin en totaal niet realistisch!

Ook  niet blij met dit ontwerp klimaatakkoord?

We kunnen proberen invloed uit te oefenen op dit klimaatakkoord door op de juiste partijen te gaan stemmen tijdens de komende verkiezingen voor de Provinciale Staten, want daaruit wordt de Eerste Kamer gekozen. De regering neemt pas een beslissing over dit klimaatakkoord na deze verkiezingen.
Stem dus wijs!

Warmtepomp i.p.v. gas?

We moeten volgens Den Haag van het gas af, terwijl dit toch een relatief schone vorm van energie is. In plaats daarvan moeten we een bijna niet te betalen warmtepomp kopen. Daarvan is ook nog niet echt bewezen of die wel geschikt zijn voor alle huizen in ons klimaat.

Nog meer belasting op energie 

Om dit te bevorderen komt er nog meer belasting op gas en ietsje minder op elektra…. Alsof de opwekking van elektra zo schoon is (kolencentrales en gasgestookte centrales). Want er is domweg niet genoeg zon in dit land om alle benodigde energie duurzaam op te wekken. En windenergie is ook niet je van het…. Daar zijn ze in Duitsland al achter, die gaan daarom over op gas…

Isolatie

Laten we gewoon eerst eens rustig beginnen om alle huizen goed te isoleren. Dat scheelt al heel veel CO2 uitstoot.

Taboes

Maar over schone kernfusie hoor je ook niemand. Dat is nog steeds een taboe. Sterker nog: niemand die daar verstand van heeft zit aan die klimaattafels! Terwijl hiernaar ook al veel onderzoek is gedaan. Ook over waterstof als alternatieve energiebron hoor ik weinig.

Elektrisch rijden beter?

Nee, we worden uit onze benzine- en dieselauto’s gejaagd om elektrisch te moeten gaan rijden in nog steeds veel en veel te dure elektrische auto’s.
Elektrische auto’s waarmee je trouwens ook niet zover kunt rijden… Je moet opladen. Denk niet dat ons energienet daarop berekend is. En zijn er dan wel genoeg laadpalen? En wat te doen met al die accu’s straks? En hoe zit dat in het buitenland. Kun je daar dan probleemloos opladen?
En ook het zo verfoeide rekeningrijden lijkt weer in beeld te komen. Autorijden straks alleen nog voor de rijken?

Niet iedereen kan/mag meepraten

En we mogen er ook niet echt over meepraten, want alles wordt aan zogenaamde milieutafels besproken. De doorsnee burger zit daar niet bij helaas, alleen organisaties en die hebben ons ook niet echt geraadpleegd over wat daar besproken wordt en wat wij daar nu van vinden.

We hebben er ook niet over kunnen stemmen. Want dit alles stond niet in de verkiezingsprogramma’s en regeerakkoord van de regering van de laatste verkiezingen.

Niet eens met het ontwerp klimaatakkoord? Stem dan wiujs!

Wel kunnen we proberen invloed uit te oefenen op dit klimaatakkoord door op de juiste partijen te gaan stemmen tijdens de komende verkiezingen voor de Provinciale Staten op 20 maart 2019, want daaruit wordt de Eerste Kamer gekozen.
De regering neemt pas een beslissing over dit klimaatakkoord na deze verkiezingen.
Stem dus wijs!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.