Legendary kondigt live-action ‘Gundam’-film aan

Er wordt al lang over gesproken, maar nu is er officieel een live-action Gundam-film aangekondigd. Legendary Entertainment slaat de handen ineen met Sunrise, de Japanse animatiestudio die de mecha anime Mobile Suit Gundamontwikkelde. Zij zijn sinds 1979 verantwoordelijk voor alle spin-offs en sequels.

De originele Gundam-serie speelt zich af in de Universele Eeuw. Een periode waarin de uit de hand lopende bevolkingsgroei ervoor zorgt dat tal van mensen naar ruimtekolonies emigreren. De kolonisten besluiten dat ze onafhankelijk willen zijn en gaan de strijd aan met de mensen op Aarde. Tijdens deze gevechten maken ze gebruik van robots – zogenaamde mobile suits – die ze bemannen en gebruiken als vechtmachines.

Op dit moment is nog niets bekend over schrijvers, regisseur of hoofdrolspelers. Er is genoeg inspiratie. Want sinds de jaren zeventig zijn er naast de tv-serie ook tekenfilms, computerspellen, boeken en action figures verschenen. Se makers kunnen ook kijken naar Steven Spielbergs VR-Ready Player One, waarin Gundam ook even voorbij komt.

Bron: MSN-Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.