Game of Thrones

Releasedatum 6e boek Game of Thrones uitgesteld!
Vuur en Bloed verschijnt 20 november

George R.R. Martin heeft opnieuw de releasedatum van het zesde boek in zijn ‘A Song of Ice and Fire‘-serie, beter bekend als ‘Game of Thrones‘, uitgesteld. ‘Winter komt er nog niet aan… niet in 2018 tenminste. Jullie moeten nog even wachten op The Winds of Winter, maar je kunt dit jaar wel terugkeren naar Westeros,’ zegt Martin. ‘Vuur en Bloed bevat geen traditionele verhaallijn, maar is het beste te omschrijven als een denkbeeldige geschiedenis. Het heeft veel weg van de toegankelijke geschiedenisboeken die ik zelf graag lees. En nu ga ik weer verder met The Winds of Winter.’

Martin bracht in 2011 het laatste deel A Dance With Dragons uit. Het was het eerste boek dat uitkwam nadat de tv-serie Game of Thrones begon op HBO. De serie is inmiddels in verhaallijn de boeken al gepasseerd. Het laatste seizoen van de fantasyreeks wordt in 2019 verwacht.

Vertraging

Martin deed er zes jaar over om A Dance With Dragons te schrijven. Toen hij met The Winds of Winter begon, was hij optimistischer. Hij verwachtte binnen drie jaar klaar te zijn. Daarna mikte hij op een datum “ergens tussen 2015 en 2018”.

Het schrijfwerk liep vertraging op omdat Martin ook betrokken is bij de tv-serie. Daarnaast schreef hij een ander boek, Fire and Blood, over de historie van de Targaryen-familie uit de A Song of Ice and Fire-serie. Dat boek verschijnt 20 november bij uitgeverij Luitingh-Sijthoff..

Fire and Blood / Vuur en Bloed

Het  is voor het eerst dat Martins geschiedenis van de Targaryens volledig op papier is gezet. Het eerste deel van de tweedelige reeks speelt driehonderd jaar voor de gebeurtenissen in ‘Het Lied van IJs en Vuur’. Het omvat de geschiedenis van het huis Targaryen van Westeros. En de kronieken van hun verovering en vereniging van de Zeven Koninkrijken tot aan de Dans met Draken, de burgeroorlog die de Targaryens bijna hun dynastie kostte.

Kleine delen van het verhaal herken je misschien uit ‘De Wereld van het Lied van IJs en Vuur’ of verschillende korte verhalen,.
Vuur en Bloed wordt aangevuld met 75 nieuwe zwart-wit illustraties van Doug Wheatley.

Reserveer het boek

Je kunt het boek vanaf morgen overal reserveren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.