7 oktober – ESA ESTEC Open Dag 2018

Meld je gratis aan voor ESA’s Open Dag 2018 en krijg een kijkje achter de schermen van de Europese ruimtevaart. De jaarlijkse open dag bij ESA vindt dit jaar plaats op zondag 7 oktober.

ESA’s Open Dag vindt plaats bij ESTEC, ESA’s technologische centrum in Noordwijk. Daar kom je oog in oog te staan met ruimtevaart, wetenschap en technologie uit heel Europa – van aardobservatie tot het werk van astronauten en van aansturing van ruimtevaartuigen tot het testen van satellieten.

Met 22 lidstaten is ESA hét ruimtevaartagentschap van Europa. Het agentschap is actief in alle aspecten van de ruimtevaart. De mensen die er werken zijn afkomstig van het hele Europese continent, en van daarbuiten.

Bezoek de ruimte in Europa

Het thema van de open dag is dit jaar “Bezoek de ruimte in Europa”. Dit is je kans om ruimtevaart-hardware van dichtbij te bekijken, te ontdekken wat onze volgende bestemmingen zijn en om Europa’s knapste koppen uit de ruimtevaart te ontmoeten. Van wetenschappers en missie-ontwerpers tot astronauten.

Bezoekers mogen tijdens de open dag op hun eigen tempo de grootste vestiging van ESA verkennen. Ze kunnen er onder andere ontdekken hoe we de ruimte nabootsen op aarde, hoe toekomstige missies worden gepland, tentoonstellingen bezichtigen en lezingen van experts bijwonen. Daarnaast zijn er talloze hands-on activiteiten en zullen diverse astronauten handtekeningen uitdelen.

Meer weten? Lees hier alles over de open dag en hoe je jezelf kunt aanmelden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.